notentaart recepten

notentaart recepten

Chocoladetaart met gekaramelliseerde hazelnoten

Chocoladetaart met gekaramelliseerde hazelnoten

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in met boter. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Hak de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer door, laat staan zodat de chocolade smelt.
  3. Verdeel ondertussen de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ca. 12 min. in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en leg ze op een bord. Laat de oven aan staan.
  4. Splits de eieren, doe het eiwit in een vetvrije kom en bewaar de dooiers. Klop het eiwit stijf tot het glanst en pieken vormt. Klop de eidooiers met de basterdsuiker met een mixer in 10 min. tot een luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel en de amandelen door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens in delen het eiwit erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe ondertussen de suiker met het water in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken. zonder te roeren. Voeg de hazelnoten toe. Roer met een houten lepel tot de karamel om de noten hard wordt. Dit duurt ca. 15 min. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
  6. Verwijder de springvorm en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met Nutella. Garneer met de gekaramelliseerde hazelnoten.