bewaar
Intense notentaart
Intense notentaart
bewaar

Intense notentaart

Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen.

35 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
121waarderingen

Ingrediënten

10 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

100 g

ongebrande amandelen

60 g

ongebrande walnoten

5

middelgrote eieren

250 g

ongezouten roomboter

200 g

rietsuiker

50 g

gedroogde cranberry's

25 ml

amaretto

1 tl

gemalen kaneel

1 mespunt

gemalen kruidnagel

200 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • satéprikker

Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel. Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.

2

Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rand van de springvorm. Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.

3

Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.