Ap­pel-cho­co­la­te­chipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
gebak Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei. 20 stuks
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.
  2. Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.
  3. Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.

variatietip:

Je kunt het volkorenmeel ook vervangen door gewone bloem.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Appel-chocolatechipcookies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-cho­co­la­te­chipcookies

1
1
  • 100 g ongezouten boter
  • 150 g rietsuiker
  • 1 middelgroot ei

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor.

2
2
  • 130 g tarwebloem
  • 70 g volkorenmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom

Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.

3
3
  • 3 Junami-appels
  • 100 g pure chocolade
  • 60 g gezouten pecannoten

Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof.

4
4
  • 50 g grove havermoutvlokken

Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.

5
5

Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat.

6
6

Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.

variatietip:

Je kunt het volkorenmeel ook vervangen door gewone bloem.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.