Komkommersoep
Komkommersoep is een van onze favoriete soepen op een warme zomerdag. Deze frisse en verkoelende soep is heerlijk als voorgerecht of lunchgerecht. En hij is zó gemaakt!

Komkommersoep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
2
komkommers
2
sjalotten
20 g
ongezouten roomboter
1
kippenbouillontablet
500 ml
water
4 plakjes
rauwe ham
4 takjes
verse koriander
125 ml
crème fraîche
- Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.
- Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.