Verwarm de oven voor op 180˚C. Mix de glutenvrije cakemix met de eieren en boter tot een glad beslag. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de frambozen erover. Duw ze een beetje in het beslag, zodat ze nog net zichtbaar zijn.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer na 45 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal op de cake en keer om zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
Glutenvrije cake recepten
Glutenvrije citroen-frambozencake maken
Ingrediënten
Aantal personen
450 gram AH Vrij van gluten cakemix | |
4 middelgrote eieren | |
225 gram ongezouten roomboter | |
1 citroen | |
125 gram verse frambozen |
Dit heb je nodig
bakpapier
cakeblik
Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
Op zoek naar een lekkere glutenvrije taart? Maak dan deze vanille-kaneelcheesecake met een bodem van dadels en cashewnoten.
Bodem van dadels en cashewnoten
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Ontpit 200 gram verse dadels en doe ze met 200 gram ongezouten cashewnoten en een halve theelepel zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ...
03:17
Makkelijk glutenvrij te maken
Meer glutenvrij
Andere dieetwensen