Rijst recepten

Rijst wordt overal ter wereld gegeten. Het is natuurlijk ook ontzettend veelzijdig, want het kan letterlijk de hele dag gegeten worden. Van rijstepap voor ontbijt tot pudding met fruit als toetje. En met wat over is van het avondeten maak je de volgende dag Nederlands favoriet: nasi goreng!

Rijst recepten

Gebakken rijst maken
Gebakken rijst maken

Gebakken rijst maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g witte rijst
  • 450 g nasi/bami groentemix
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el kraanwater
Zet producten op mijn lijst
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Snijd de knoflook fijn, was de prei en snijd in ringen.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de knoflook 1 min. Roerbak de peper, nasi-bamigroente en prei 3 min. mee. Voeg de rijst en wat peper en zout toe. Klop het ei met het water, peper en zout. Schuif de rijst naar buiten. Verhit de rest van de olie in het midden. Schenk het ei erin. Roer tot het ei gestold is, meng met de rijst.

Rijst koken

De perfecte rijst koken? Dat is te leren! Hoeveel water gebruik je om rijst te koken en hoelang kook je de rijst? En hoe kun je rijst koken zonder afgieten? Met deze instructievideo wordt rijst koken al snel een koud kunstje. 
00:22