Empanadas
Empanadas

Empanadas

Empanadas zijn gevulde deeghapjes die je bakt of frituurt. Met de vulling kun je variëren; ga voor simpel gekruid rundergehakt of pak uit met kip en abrikozen of tonijn en venkel. Lekker als voorgerecht, snack of borrelhapje.

Empanadas recepten

Empanadas
Empanadas

Empanadas

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g rundergehakt
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 20 g verse platte peterselie
  • 10 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Kook 2 eieren in 8 min. hard.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.
  5. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Empanadas

Op zoek naar een lekker tapas recept? Maak eens empanadas, gehakt in een pakketje van deeg! Empanadas maken: Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Snipper ondertussen 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten. Voeg 250 gram rundergehakt, 2 theelepels Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 minuten bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd 20 gram platte peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pakketjes makenLaat ondertussen 10 plakjes deeg voor hartige taart in 15 minuten ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop 1 ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Zo maak je empanadas.
04:04