Wafels bakken: met België als onze zuiderburen kunnen wij er ook wat van! Wafels worden lang niet meer alleen als een zoet gebakje geserveerd. Anno nu poppen ze in alle soorten en maten op: chicken and waffles, sushiwafels, hutspotwafels. Wij zeggen: Waffle party!

Luikse en Brusselse wafels
België staat bekend om zijn heerlijke wafels. Zowel de Luikse als Brusselse variant is enorm populair. De Luikse wafel ken je waarschijnlijk onder de naam ‘suikerwafel’. Deze is zwaarder dan de Brusselse, en er zitten suikerkristallen in. De Brusselse variant is daarentegen heel luchtig en zacht.

New York brunch
Ook in New York worden veel wafels gegeten. Op zondag, als brunch. Het klassieke gerecht chicken and waffles is daar een perfect voorbeeld van. Ook in Nederland staan steeds meer hartige wafels op de kaart.

Basisrecept wafels
Bloem + eieren + bakpoeder + zout + suiker + melk + boter = de perfecte basis voor wafels. Nu kun je helemaal los met de toppings!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.