De Indiase keuken is een explosie van geuren, kleuren en smaken. Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in de gerechten. Maak kennis met deze smaakvolle gerechten uit India en proef de kruidige soepen, spiesen en curry’s, met de recepten van Allerhande.

Kip of vega
India is een land van veel religies, maar vooral het hindoeïsme en de islam hebben veel invloed op de cultuur, het dagelijks leven én de keuken. Omdat hindoes geen rundvlees eten – vaak zelfs helemaal geen vlees – en islamieten geen varkensvlees, maak je Indiase gerechten meestal met kip. Of vegetarisch.

Milde curry’s
In India zijn ze gek op curry’s met verse kruiden, al dan niet gemalen. Zo’n gemalen kruidenmengsel noem je garam massala. In tegenstelling tot andere, vaak erg pittige Aziatische curry’s, zijn de Indiase meestal mild of lichtzoet van smaak. Probeer eens de Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen. Mild, romig en lichtzoet.

Chai thee
Naast de smaakvolle curry’s komt er nog veel meer lekkers uit deze Indiase keuken. Zoals  kipspiesen en romige bruinebonensoep met  koriander. Probeer ook eens de Allerhande-variant op de befaamde Chai thee: Chai latte, thee met specerijen en melk.

Lees meer

Indiase recepten (277)

sorteer op
recept Pas­ca­le Naes­sens' hal­lou­mi met cur­ry en ko­mijnspi­na­zie

Pas­ca­le Naes­sens' hal­lou­mi met cur­ry en ko­mijnspi­na­zie

25 min.
(45)
recept Kip­bur­ger met lin­zen, ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes en wit­lofsala­de

Kip­bur­ger met lin­zen, ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes en wit­lof­sala­de

25 min.
(45)
recept Pit­ti­ge lams­bout met rai­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

Pit­ti­ge lams­bout met rai­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

2 u. 50 min.
(10)
recept Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

30 min.
(61)
recept In­di­a­se wok­scho­tel

In­di­a­se wok­scho­tel

25 min.
(46)
recept In­di­a­se ben­ga­li met ka­bel­jauw­fi­let

In­di­a­se ben­ga­li met ka­bel­jauw­fi­let

20 min.
(10)
recept Cur­ry met kip en mun­tyog­hurt

Cur­ry met kip en mun­ty­og­hurt

15 min.
(164)
recept Cur­ry ma­dras met vis en lin­zen­rijst

Cur­ry ma­dras met vis en lin­zen­rijst

15 min.
(27)
recept Kip tik­ka mas­sa­la

Kip tik­ka mas­sa­la

30 min.
(166)
recept Meel­worm­cur­ry met yog­hurt & naan­brood

Meel­worm­cur­ry met yog­hurt & naan­brood

25 min.
(18)
recept Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

30 min.
(345)
recept In­di­a­se beig­nets

In­di­a­se beig­nets

30 min.
(38)
recept In­di­a­se vis­cur­ry met pom­poen

In­di­a­se vis­cur­ry met pom­poen

30 min.
(143)
recept Kof­ta cur­ry

Kof­ta cur­ry

40 min.
(321)
recept In­di­a­se ge­hakt­bal­le­tjes

In­di­a­se ge­hakt­bal­le­tjes

30 min.
(88)
recept In­di­a­se zalm­cur­ry met spi­na­zie & kik­ker­erw­ten

In­di­a­se zalm­cur­ry met spi­na­zie & kik­ker­erw­ten

25 min.
(135)
recept In­di­a­se kriel­tjes met spi­na­zie, lams­worst­jes en mang­ochut­ney

In­di­a­se kriel­tjes met spi­na­zie, lams­worst­jes en mang­ochut­ney

15 min.
(11)
recept Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

30 min.
(189)
recept In­di­a­se ge­hakt­spie­sen met ap­pel-yog­hurt­dip

In­di­a­se ge­hakt­spie­sen met ap­pel-yog­hurt­dip

35 min.
(78)
recept Tik­ka ma­sa­la met no­ten­rijst

Tik­ka ma­sa­la met no­ten­rijst

30 min.
(31)
recept In­di­a­zalm met mango­cur­ry

In­di­a­zalm met man­go­cur­ry

1 u. 15 min.
(44)
recept In­di­a­se vis­spie­sen met naan­brood

In­di­a­se vis­spie­sen met naan­brood

1 u. 20 min.
(17)
recept Pap­pa­dums met kom­kom­mer­dip

Pap­pa­dums met kom­kom­mer­dip

15 min.
(24)
recept In­di­a­se groen­te­cur­ry met ei­e­ren

In­di­a­se groen­te­cur­ry met ei­e­ren

30 min.
(36)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.