Wat is er nu zomerser dan verse aardbeien? Heerlijk om zelf taart mee te maken. Met of zonder slagroom, dankzij deze handige tips en video’s maak je het lekkerste aardbeiengebak.

De lekkerste combinaties
Met hun zachte zoete smaak zijn aardbeien een allemansvriend. Ze zijn goed te combineren met allerlei zoete lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met vanille-ijs en slagroom. De prachtige rode kleur en vrolijke vorm maakt dat aardbeien het goed doen als decoratie voor allerlei gebak. Maar ook verwerkt tot compote of jam zijn ze favoriet voor op brood en pannenkoeken of door de yoghurt.

Aardbeien bewaren en verwerken
Aardbeien kun je het beste zo vers mogelijk eten. Het is namelijk een kwetsbaar product dat gauw gekneusd raakt en zo vatbaarder wordt voor bederf. Bovendien zijn ze vers het lekkerst. Lukt dat niet dan kun je ze in de koelkast nog wel enkele dagen bewaren. Laat ze wel voor het eten even op kamertemperatuur komen. Spoel ze liever niet uitgebreid af onder de kraan. Zo nemen ze te veel vocht op en wordt de smaak waterig. Je kunt ze het beste schoonmaken met een stuk vochtig keukenpapier. Snij tot slot met een scherp mesje de kroontjes voorzichtig los. Daarna kun je de aardbeien verder verwerken. Laat je verder inspireren door het thema taart.

Zomerkoninkje
In ons land kwam vroeger alleen de wilde bosaardbei voor. In de middeleeuwen teelde men die al en gebruikte men de aardbei als medicijn. De plant gaf kleine aardbeien en droeg bovendien niet heel veel vruchten. Toen aan het einde van de achttiende eeuw er aardbeiplantensoorten uit Amerika naar Europa werden gebracht ontstonden er nieuwe rassen, die de voorlopers waren van de aardbeien zoals wij ze nu kennen. Deze zijn groter en steviger dan de oorspronkelijke aardbeien.

Lees meer

Aardbeientaart (76)

sorteer op
recept Brow­nie-aard­bei-kerst­man­ne­tje op een stok­je

Brow­nie-aard­bei-kerst­man­ne­tje op een stok­je

10 min.
(3)
recept Aard­bei-Mon­Choutaar­t

Aard­bei-Mon­Choutaar­t

1 u. 30 min.
(757)
recept Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

30 min.
(535)
recept Aard­bei-ki­wit­aart

Aard­bei-ki­wit­aart

1 u. 15 min.
(141)
recept Zo­mer­se ei­er­koek met ki­wi en aard­bei­en

Zo­mer­se ei­er­koek met ki­wi en aard­bei­en

15 min.
(78)
recept Ra­bar­ber-aard­bei­crum­ble met blan­ke vla

Ra­bar­ber-aard­bei­crum­ble met blan­ke vla

30 min.
(155)
recept Aard­bei­en­tri­f­le met wit­te cho­co­la­deroom

Aard­bei­en­tri­f­le met wit­te cho­co­la­de­room

1 u. 35 min.
(97)
recept Eclairs met aard­bei­en­room

Eclairs met aard­bei­en­room

1 u. 35 min.
(18)
recept Fran­se aard­bei­en­taart

Fran­se aard­bei­en­taart

2 u. 25 min.
(126)
recept Aard­bei­enkwark­taart met no­ten­bo­dem

Aard­bei­enkwark­taart met no­ten­bo­dem

3 u. 35 min.
(63)
recept Aard­bei­en­taar­tjes

Aard­bei­en­taar­tjes

10 min.
(158)
recept Taart met li­moen en aard­bei­en

Taart met li­moen en aard­bei­en

1 u. 30 min.
(188)
recept Ci­troen­taart met aard­bei­en

Ci­troen­taart met aard­bei­en

3 u. 45 min.
(15)
recept Aard­bei­en­tom­pou­ce

Aard­bei­en­tom­pou­ce

1 u. 5 min.
(165)
recept Cus­tard­taart­je met aard­bei­en

Cus­tard­taart­je met aard­bei­en

3 u. 25 min.
(168)
recept Mi­ni­pav­lo­va’s met aard­bei­en & le­mon­curd

Mi­ni­pav­lo­va’s met aard­bei­en & le­mon­curd

3 u. 35 min.
(20)
recept Aard­bei­en-mon­choutaar­t

Aard­bei­en-mon­choutaar­t

1 u. 20 min.
(191)
recept Aard­bei­en­taar­tjes met mas­car­po­ne

Aard­bei­en­taar­tjes met mas­car­po­ne

1 u. 42 min.
(47)
recept Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

1 u. 30 min.
(336)
recept Ca­ke­rol met aard­bei­en­crè­me

Ca­ke­rol met aard­bei­en­crè­me

1 u. 40 min.
(96)
recept Taart­je van aard­bei­en in pe­per­ge­lei

Taart­je van aard­bei­en in pe­per­ge­lei

2 u. 34 min.
(37)
recept Wa­fels met kwarktop­ping en aard­bei­en

Wa­fels met kwarktop­ping en aard­bei­en

10 min.
(81)
recept Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

2 u. 30 min.
(420)
recept Open aard­bei­en­taart

Open aard­bei­en­taart

1 u. 25 min.
(153)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.