Wat is er nu zomerser dan verse aardbeien? Heerlijk om zelf taart mee te maken. Met of zonder slagroom, dankzij deze handige tips en video’s maak je het lekkerste aardbeiengebak.

De lekkerste combinaties
Met hun zachte zoete smaak zijn aardbeien een allemansvriend. Ze zijn goed te combineren met allerlei zoete lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met vanille-ijs en slagroom. De prachtige rode kleur en vrolijke vorm maakt dat aardbeien het goed doen als decoratie voor allerlei gebak. Maar ook verwerkt tot compote of jam zijn ze favoriet voor op brood en pannenkoeken of door de yoghurt.

Aardbeien bewaren en verwerken
Aardbeien kun je het beste zo vers mogelijk eten. Het is namelijk een kwetsbaar product dat gauw gekneusd raakt en zo vatbaarder wordt voor bederf. Bovendien zijn ze vers het lekkerst. Lukt dat niet dan kun je ze in de koelkast nog wel enkele dagen bewaren. Laat ze wel voor het eten even op kamertemperatuur komen. Spoel ze liever niet uitgebreid af onder de kraan. Zo nemen ze te veel vocht op en wordt de smaak waterig. Je kunt ze het beste schoonmaken met een stuk vochtig keukenpapier. Snij tot slot met een scherp mesje de kroontjes voorzichtig los. Daarna kun je de aardbeien verder verwerken. Laat je verder inspireren door het thema taart.

Zomerkoninkje
In ons land kwam vroeger alleen de wilde bosaardbei voor. In de middeleeuwen teelde men die al en gebruikte men de aardbei als medicijn. De plant gaf kleine aardbeien en droeg bovendien niet heel veel vruchten. Toen aan het einde van de achttiende eeuw er aardbeiplantensoorten uit Amerika naar Europa werden gebracht ontstonden er nieuwe rassen, die de voorlopers waren van de aardbeien zoals wij ze nu kennen. Deze zijn groter en steviger dan de oorspronkelijke aardbeien.

Lees meer

Aardbeientaart (83)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.