Stamppot rodekool

Rodekoolstamppot om rode konen van te krijgen, want eerlijk warm winterfood. Klassiek met appel, maar ook kalkoen, vis of tuttifrutti smaken er prima bij. Trek in een andere stamppot? Je vindt alle stamppotrecepten hier.

Rodekool-knolselderijstamppot
Rodekool-knolselderijstamppot

Rodekool-knolselderijstamppot

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 600 g knolselderij
  • 2 Elstar appels
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g gesneden rode kool
  • 50 ml water
  • 150 g Goudse belegen komijnekaas 48+
  • 150 ml halfvolle melk
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen. Was ondertussen de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en appel 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  2. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen en knolselderij af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk en het opgevangen kookvocht erdoor. Voeg de kaas toe en verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en roer het rodekool-appelmengsel voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.