Rodekoolstamppot
Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot om rode konen van te krijgen, want eerlijk warm winterfood. Klassiek met appel, maar ook kalkoen, vis of tuttifrutti smaken er prima bij. Trek in een andere stamppot? Je vindt alle stamppotrecepten hier.

Rodekoolstamppot recepten

Rodekoolstamppot maken
Rodekoolstamppot maken

Rodekoolstamppot maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 250 g winterpeen
  • ½ krop rodekool
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el rodewijnazijn
  • 200 g vegetarische balletjes
  • 150 ml magere melk
  • 40 g verse selderij
  • 100 g blanke rozijnen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper of Hackit
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.
  4. Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.