Spinaziestamppot
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

In de winter is spinazie vooral lekker in een stamppot. Eitje, zalm of spek erbij en niks meer aan doen. Behalve opeten dan. Toch liever een ander stampje? Je vindt alle stamppotrecepten hier.

Spinaziestamppot recepten

Spinaziestamppot maken
Spinaziestamppot maken

Spinaziestamppot maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 rode uien
  • 1 el milde olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 1 liter water
  • 230 g Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof
  • 24 g Maggi jus stamppot
  • 300 ml heet water
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • garde
  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
  3. Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.
  4. Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.