Spinaziestamppot

In de winter is spinazie vooral lekker in een stamppot. Eitje, zalm of spek erbij en niks meer aan doen. Behalve opeten dan. Toch liever een ander stampje? Je vindt alle stamppotrecepten hier.

Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst
Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst

Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 1 el (olijf)olie
  • 480 g Lincolnshire-braadworst
  • 100 g babyspinazie
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 2 el Franse mosterd
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.