Hutspot met bruine bonen
Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 300 g winterpeen
- 15 g ongezouten roomboter
- 600 g stamppotaardappelen
- 250 g magere rookworsten
- 180 g Hollandse bruine bonen uit pot (uitgelekt)
- 1 tl gedroogd selderijblad
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min. Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook. Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur. Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.
combinatietip:
Extra hartige smaak? Bak met de peen en ui magere spekreepjes (125 g per 2 personen) mee.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 900 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 2.425 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Hutspot met bruine bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot met bruine bonen
- 1 ui
- 300 g winterpeen
- 15 g ongezouten roomboter
Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min.
- 600 g stamppotaardappelen
Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook.
- 250 g magere rookworsten
Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
- 180 g Hollandse bruine bonen uit pot
Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur.
- 1 tl gedroogd selderijblad
Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.
combinatietip:
Extra hartige smaak? Bak met de peen en ui magere spekreepjes (125 g per 2 personen) mee.