bewaar
Kersensmoothie
Kersensmoothie
bewaar

Kersensmoothie

IJskoud de beste: een heerlijke shake met vers fruit.

10 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kersen zonder pit op siroop

300 ml

volle yoghurt

100 ml

verse slagroom

250 g

ijsblokjes

2 el

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • deegroller

  • theedoek

IJskoud de beste: een heerlijke shake met vers fruit.

Aan de slag

Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Pureer de kersen pureren met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de yoghurt en de room toe en meng nog ca. 5 seconden. Leg de ijsblokjes in een schone theedoek en versplinter het ijs met een deegroller (of ander zwaar voorwerp). Voeg de ijssplinters met de suiker en 1 dl siroop bij het kersenmengsel en roer goed door. Serveer de smoothie in hoge glazen met een rietje.