Een­per­soons spe­cu­laas-ti­ra­mi­su

10 minuten in de keuken, meer niet. Kwestie van slim samenstellen!

(408) waardeer
hollands nagerecht 10 minuten in de keuken, meer niet. Kwestie van slim samenstellen! 4 personen
2 408

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de mascarpone los met de likeur en suiker. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone. Snijd het basilicum in reepjes. Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone.
  2. Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.

variatietip:

Je kunt de speculaasjes ook vervangen door pepernoten en de tiramisu in glaasjes serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eenpersoons speculaas-tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons spe­cu­laas-ti­ra­mi­su

1
1
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 250 g mascarpone

Roer de mascarpone los met de likeur en suiker.

2
2
  • 2 el chocoladehagel wit XXL
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone.

3
3
  • 150 g verse frambozen
  • 6 blaadjes verse basilicum

Snijd het basilicum in reepjes. Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone.

4
4
  • 4 speculaas

Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel.

5
5
  • 8 speculaas

Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.

variatietip:

Je kunt de speculaasjes ook vervangen door pepernoten en de tiramisu in glaasjes serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.