bewaar
Rainbowtaart
Rainbowtaart
bewaar

Rainbowtaart

Supertaart voor een kinderfeestje: met alle kleuren én alle smaken van de regenboog

1 uur 10 min. bereiden
1 uur oventijd
6 uur wachten
124waarderingen

Ingrediënten

10 porties

450 g

cakemix

200 g

ongezouten roomboter

50 ml

halfvolle melk

6

middelgrote eieren

150 g

verse bramen

150 g

verse aardbei

1

rode kleurstofstift

1

blauwe kleurstofstift

6 blaadjes

gelatine

4 el

kristalsuiker

400 ml

verse slagroom

150 g

kristalsuiker

50 ml

kraanwater

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • hoge springvorm (Ø 20 cm)

  • bakpapier

  • keukenthermometer

Supertaart voor een kinderfeestje: met alle kleuren én alle smaken van de regenboog

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Bereid de cakemix met de boter, melk en 3 eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Doe 1 deel in de springvorm en bak de taartlaag in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

2

Prak ondertussen 75 g aardbeien en 75 g bramen apart fijn. Kleur de helft van het resterende beslag roze met de aardbeien en 2 tl rode kleurstof. Kleur de andere helft van het beslag blauw met de bramen en 1 tl blauwe kleurstof.

3

Neem de vorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder de springvorm en bekleed deze opnieuw met bakpapier. Vet de randen in en schep het roze beslag erin. Bak in ca. 20 min. gaar. Bak daarna op dezelfde manier het blauwe beslag. Laat de 3 taartlagen in minimaal 2 uur volledig afkoelen.

4

Verdeel de gelatineblaadjes over 2 kommen, zodat in elke kom 3 blaadjes zitten en week per kom 5 min. in ruim koud water. Verhit de rest van de aardbeien met 2 el suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Verhit in een andere steelpan de rest van de bramen met 2 el suiker. Neem de pannen van het vuur en prak het fruit tot moes. Los in elke pan de helft van de gelatine op. Laat iets afkoelen.

5

Klop de slagroom stijf en verdeel in 2 porties. Schep door de ene portie slagroom de aardbeienmousse, en door de andere portie de bramenmousse. Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de randen overhangen. Leg de blauwe cakelaag op de bodem. Schep de bramen­mousse erop. Leg de naturel cakelaag erop, schep de aardbeienmousse erop. Eindig met de roze cakelaag. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

6

Verhit 150 g suiker met 50 ml water tot 116 °C (gebruik de keukenthermometer). Splits de rest van de eieren. Klop de eiwitten stijf met het zout. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe. Blijf kloppen totdat het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min. Neem de taart uit de springvorm en verwijder de folie. Verdeel het eiwit in mooie pieken rondom de taart.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.