bewaar
Vissentaart
Vissentaart
bewaar

Vissentaart

Deze mooie taart heeft het allemaal: slagroom, marsepein en zeebanket.

1 uur bereiden
45 min. oventijd
1 uur 15 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

16 personen

450 g

cakemix

200 g

ongezouten roomboter

3

middelgroot ei

50 ml

volle melk

500 ml

verse slagroom

3 el

fijne kristalsuiker

1 tl

kleurstofstift blauw

250 g

chocolade zeebanket

2 el

poedersuiker om te bestuiven

300 g

marsepein

115 g

zure matten

42 g

zachte parels

Dit heb je nodig

  • vierkante springvorm (24 x24 cm)

Deze mooie taart heeft het allemaal: slagroom, marsepein en zeebanket.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, eieren en melk. Gebruik een garde, om stuiven te voorkomen, en daarna een mixer. Schenk het beslag in de springvorm en bak in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. in de vorm afkoelen.

2

Verwijder de vorm en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel er de blauwe kleurstof door. Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de helft van de slagroom en leg de bovenste helft erop. Bestrijk de taart helemaal met de rest van de slagroom.

3

Snijd het zeebanket in de lengte doormidden en druk met de snijkant tegen de zijkant van de taart. Bestuif het werkblad met de poedersuiker en rol de marsepein uit. Snijd er met een mesje zeedieren uit en decoreer bijv. met andere kleuren marsepein. Decoreer de taart met zure matten als zeewier, de marsepeinen zeedieren en de parels als luchtbelletjes.

Vissentaart

Instructievideo - 03:28 min.