bewaar
La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
bewaar

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
478waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

Grana Padano kaas

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries pompoen

800 g

tomatenblokjes

250 g

ricotta

250 g

lasagnebladen

1 el

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes. Rasp de kaas.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 2 min. Schep de pompoen erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel zout toe.

3

Vet de ovenschaal in met wat olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en peper.

4

Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. bruin en gaar.

variatietipBestrooi voor een extra Italiaanse smaak de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes.