Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 500 g rundergehakt
- 1 tl kristalsuiker
- 400 g tomatenblokjes
- 7½ g verse basilicum
- 100 g Grana Padano kazen (stuk)
- 12 verse lasagnebladen
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
- Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
- Rasp de kaas en snijd het basilicum grof. Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart. Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
- Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart. Bestrooi met kaas en basilicum.

Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 520 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus

- 1 teen knoflook
- 1 ui
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.

- 70 g tomatenpuree
- 500 g rundergehakt
Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.

- 1 tl kristalsuiker
- 400 g tomatenblokjes
Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.

- 7½ g verse basilicum
- 100 g Grana Padano kazen
Rasp de kaas en snijd het basilicum grof.

- 12 verse lasagnebladen
Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart.

Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.

Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart.

Bestrooi met kaas en basilicum. Bon appétit!