bewaar
Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
bewaar

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

45 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

1 zak

gepelde tijgergarnalen

2 bakjes

zeekraal

1

limoen

2

sjalotjes

2 eetlepels

boter

400 g

risottorijst

5 dl

witte wijn

4 eetlepels

vloeibare tuinkruidenbouillon

½ zakje

verse peterselie

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken. Limoen uitpersen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.

2

In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken. Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren. Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Rest van boter en peterselie door risotto roeren. Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.