Ingrediënten
4 personen
1 zak
gepelde tijgergarnalen
2 bakjes
zeekraal
2 eetlepels
boter
2
sjalotten
400 g
risottorijst
500 ml
witte wijn
1
limoen
1
kruidenbouillontablet
½ zakje
peterselie
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet afspoelen en laten uitlekken. In hapjespan sjalot in 1 el boter fruiten. Risotto erbij doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 700 ml water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door risotto roeren. Als alle wijn door risottorijst is opgenomen, telkens scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en laatste 10 min. laten meegaren. Peterselie en rest van boter door risotto roeren. Risotto over vier (voorverwarmde) borden verdelen en royaal met peper bestrooien.
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet afspoelen en laten uitlekken. In hapjespan sjalot in 1 el boter fruiten. Risotto erbij doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 700 ml water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door risotto roeren. Als alle wijn door risottorijst is opgenomen, telkens scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en laatste 10 min. laten meegaren. Peterselie en rest van boter door risotto roeren. Risotto over vier (voorverwarmde) borden verdelen en royaal met peper bestrooien.
algemeen:Zeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zak gepelde tijgergarnalen
2 bakjes zeekraal
2 eetlepels boter
2 sjalotten
400 g risottorijst
500 ml witte wijn
1 limoen
1 kruidenbouillontablet
½ zakje peterselie