bewaar
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
bewaar

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen

45 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

1 zak

gepelde tijgergarnalen

2 bakjes

zeekraal

2 eetlepels

boter

2

sjalotten

400 g

risottorijst

500 ml

witte wijn

1

limoen

1

kruidenbouillontablet

½ zakje

peterselie

Aan de slag

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet afspoelen en laten uitlekken. In hapjespan sjalot in 1 el boter fruiten. Risotto erbij doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 700 ml water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door risotto roeren. Als alle wijn door risottorijst is opgenomen, telkens scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en laatste 10 min. laten meegaren. Peterselie en rest van boter door risotto roeren. Risotto over vier (voorverwarmde) borden verdelen en royaal met peper bestrooien.

tip

algemeenZeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.