bewaar
Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella
Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella
bewaar

Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella

Rijkgevuld met twee soorten kaas.

20 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

macaroni grande

250 g

romaatjes

250 g

mini mozzarella

75 g

rucola

2 el

olijfolie basilicum

½

citroen

50 g

Grana Padano kaas

2 el

kappertjes

Rijkgevuld met twee soorten kaas.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar. Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën. Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.

2

Pers de citroen uit. Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout. Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.

3

Schaaf de kaas in grove krullen. Giet de pasta af en laat kort uitlekken. Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden. Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.