Ma­ca­ro­ni met boe­ren­kool & moz­za­rel­la

Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.

(157) waardeer
hoofdgerecht Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt. 4 personen
2 157

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
  3. Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.

variatietip:

Je kunt de minimozzarella ook vervangen door mozzarella picollini’s.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 166 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met boerenkool & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met boe­ren­kool & moz­za­rel­la

1
1
  • 300 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 4 rode uien
  • 4 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g gesneden boerenkool

Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.

4
4
  • 47½ g ongebrande hazelnoten

Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie.

5
5

Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g mini mozarella's
  • 15 g verse basilicum

Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.

variatietip:

Je kunt de minimozzarella ook vervangen door mozzarella picollini’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.