bewaar
Macaroni met boerenkool & mozzarella
Macaroni met boerenkool & mozzarella
bewaar

Macaroni met boerenkool & mozzarella

Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

4

rode uien

4 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

300 g

gesneden boerenkool

47½ g

ongebrande hazelnoten

250 g

mini mozzarella

15 g

verse basilicum

Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.

3

Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.

tip

variatietipJe kunt de minimozzarella ook vervangen door mozzarella picollini’s.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.