
Ingrediënten
250 g
rijst
1
rode paprika
1 grote
ui
2 blikjes
tonijn naturel
1 blik
ananasstukjes op zware siroop
2 takjes
peterselie
2 takjes
tijm
2 eetlepels
olie
1 blikje
tomatenpuree
zout en peper
150 g
geraspte belegen kaas
boter om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen. Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden. Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen. Kruiden fijnhakken.
In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat. Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschaal invetten. Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem. Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas. Zo nog een laag maken. Tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 220 °C. Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.