Buritto's met ananas

Advertentie
Ingrediënten
- 2 pakken burrito's (a 227 g)
- 2 bekertjes sour cream (a 125 ml)
- 1 blikje kidneybonen (400 g)
- 2 blikjes ananasstukjes op eigen sap (a 225 g)
- 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
- olie om in te vetten
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
Keukenspullen
- ovenschaal, doorsnede 33 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Zakjes burritosaus mengen met sour cream en 4 eetlepels water. Bonen en ananas laten uitlekken. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 5 minuten gaar bakken. Paprikablokjes ca. 2 minuten meebakken. Kruidenmix uit pakken mengen met 200 ml water. Bonen ca. 1 minuut meewarmen. Intussen tortilla's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Tortilla's dun insmeren met burritosaus en vullen met kipmengsel. Ananas erover verdelen. Tortilla's dichtvouwen. Ovenschaal invetten en tortilla's in schaal leggen. Bestrooien met kaas. Burrito's in oven ca. 8 minuten gratineren. Serveren met rest van saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 860 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 90 g
- vet 36 g