bewaar
Pastasalade met kip en venkel
Pastasalade met kip en venkel
bewaar

Pastasalade met kip en venkel

De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

30 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

venkelknol

4 el

traditionele olijfolie

1

kipfilet fumé

250 g

verse tortelloni con formaggio e noci

50 g

Parmigiano Reggiano

2

medium handsinaasappels

1 el

sinaasappellikeur

1 el

dragonazijn

1 doosje

tuinkers

De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

Aan de slag

1

Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege. Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.

2

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.