Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn

hoofdgerecht
2 personen
4
51
Advertentie
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 eetlepels cream sherry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 tonijnsteak (ca. 150 g)
- 1½ cm gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 rode peper
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 2 eetlepels gezouten cashewnoten
- 150 g eiermie
- 1 zakje rucolasla (30 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Limoen schoonboenen en schil grof raspen. Limoen uitpersen. In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen. Gemberwortel dun schillen. Knoflook pellen. Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen. Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen. Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
- Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken. Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing, cashewnoten, tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen. Rucola over twee borden verdelen. Bedruppelen met wat limoensap. Noedelsalade erop scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 65 g
- vet 35 g