Yoghurt-amandelijsjes

nagerecht
2 stuks
3
24
Advertentie
Ingrediënten
- 2 el amandelen (bakje 100 g)
- 100 g yoghurt Griekse stijl 5% (beker 500 g)
- 4 el gembersiroop (flesje 250 ml)
Keukenspullen
- Zoku Quick Pop Maker, bevroren (24 uur in de vriezer)
- Zoku Quick Pop Maker tools
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak ze zo fijn mogelijk.
- Haal de Zoku Quick Pop Maker uit de vriezer en zet op het aanrecht. Steek de Zoku sticks in de holtes van het apparaat.
- Meng de yoghurt met de siroop, amandelen en 1 el water in de Zoku schenkbeker.
- Schenk de yoghurt langzaam in de holtes van het apparaat tot de aangegeven rand. Laat in 10 min. bevriezen. Neem de ijsjes eruit volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat en serveer direct of bewaar in de Zoku Quick Pop Storage - of luchtdicht verpakt in een bakje of zakje - in de vriezer.
Tip:
U kunt deze ijsjes ook maken in een siliconen ijsvorm. Het duurt dan 4 uur voordat de ijsjes bevroren zijn.

Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo
- 01:19 min.
Advertentie