bewaar
Jalapeñoburger met avocado
Jalapeñoburger met avocado
bewaar

Jalapeñoburger met avocado

Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend!

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

jalapeñoburgers

1

limoen

125 g

crème fraîche light

1

eetrijpe avocado

4

kaiserbroodjes

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de jalapeñoburgers 12 min. Keer halverwege.

2

Boen de limoen schoon. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en de helft van het limoensap met de crème fraîche.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de rest van het limoensap met de avocado.

4

Snijd de kaiserbroodjes overlangs doormidden. Besmeer de onderste helften met wat crème fraîche. Beleg met de burgers en avocado. Schep de rest van de crème fraîche erop. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

tip

combinatietipLekker met een salade met mais.