BBQ-chic­ken piz­za

Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens!

(0) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng ondertussen de barbecuesaus door de kip. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en verdeel over de pizzabodems. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Verdeel over de pizza’s. Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak 8-10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit en meng het sap door de avocadoblokjes. Verdeel de bosui en avocado over de pizza’s.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 103 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

BBQ-chicken pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

BBQ-chic­ken piz­za

1
1
  • 2 el barbecuesaus
  • 400 g kipdijfiletreepjes

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng ondertussen de barbecuesaus door de kip.

2
2
  • 125 g crème fraîche light
  • 120 g geraspte belegen kaas
  • 4 pizzabodems tomaat
  • 2 bosuitjes

Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en verdeel over de pizzabodems. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Verdeel over de pizza’s.

4
4

Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak 8-10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs door midden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm.

6
6
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en meng het sap door de avocadoblokjes.

7
7

Verdeel de bosui en avocado over de pizza’s.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.