bewaar
BBQ-chicken pizza
BBQ-chicken pizza
bewaar

BBQ-chicken pizza

Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens!

10 min. bereiden
10 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

barbecuesaus

400 g

kipdijfiletreepjes

125 g

crème fraîche light

120 g

geraspte belegen kaas

4

pizzabodems tomaat

2

bosuitjes

1 el

traditionele olijfolie

1

eetrijpe avocado

1

limoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng ondertussen de barbecuesaus door de kip. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en verdeel over de pizzabodems. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

2

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Verdeel over de pizza’s. Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak 8-10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit en meng het sap door de avocadoblokjes. Verdeel de bosui en avocado over de pizza’s.

tip

combinatietipLekker met een tomatensalade.