bewaar
Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje
Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje
bewaar

Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje

In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje.

30 min. bereiden
licht pittig
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

groene paprika

75 g

cheddar aan stuk

340 g

mais in blik

15 g

verse koriander

2 el

zelfrijzend bakmeel

4

jalapeñoburger

1

guacamolepakket

4

vloerkadet

4 blaadjes

kropsla

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • keukenmachine

  • bakpapier

In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de cheddar in kleinere stukjes. Laat de mais uitlekken en doe met de kaas, de helft van de koriander en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine en maal in 8 sec. tot een grove pasta. Schep de paprika erdoor en verdeel in porties ter grootte van de burgers op een stuk bakpapier.

3

Dek af met bakpapier en gril 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat in het bakpapier afkoelen op een bord. Gril de burgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de broodjes open en verdeel de sla erover. Beleg achtereenvolgens met een cheddar-maiskoekje, een burger en 1 el guacamole. Verdeel de rest van de koriander erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de rest van de guacamole ernaast.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.