Kip­bur­ri­to met kid­ney­bo­nen en mais

In no time goedgevulde wraps met mais en kip op tafel: eet smakelijk!

(24) waardeer
hoofdgerecht In no time goedgevulde wraps met mais en kip op tafel: eet smakelijk! 2 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de lemon pepper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur nog 10 min. Schep halverwege om. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en verwarm ze de laatste minuut mee.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Rasp de cheddar. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Beleg ondertussen het midden van de wraps met de avocado en schep het kip-bonen- mengsel erop. Bestrooi met de kaas. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Gril 3 min. in de grillpan. Keer halverwege. Halveer de wraps en verdeel ze over de borden.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche en koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 955 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Kipburrito met kidneybonen en mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­ri­to met kid­ney­bo­nen en mais

1
1
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

2
2
  • 180 g kipdijfilet
  • 1 el lemon pepper

Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de lemon pepper.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur nog 10 min.

4
4
  • 60 g Bonduelle rode kidneybonen
  • 70 g Bonduelle crispy mais

Schep halverwege om. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en verwarm ze de laatste minuut mee.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

6
6
  • 80 g cheddar aan stuk

Snijd de avocado in repen. Rasp de cheddar.

7
7
  • 4 tortillawraps

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Beleg ondertussen het midden van de wraps met de avocado en schep het kip-bonenmengsel erop.

8
8

Bestrooi met de kaas. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Gril 3 min. in de grillpan.

9
9

Keer halverwege. Halveer de wraps en verdeel ze over de borden.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.