bewaar
Tostada's met mais-kidneybonensalade
Tostada's met mais-kidneybonensalade
bewaar

Tostada's met mais-kidneybonensalade

Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

2 personen

4

gordita's

½ el

traditionele olijfolie

7.5 g

verse peterselie

70 g

mais in blik

60 g

rode kidneybonen in blik

1

limoen

125 g

zure room

1

eetrijpe avocado

50 g

ijsbergsla

150 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en bak ca. 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Spoel de mais en bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng ze met de peterselie. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de zure room met het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak samen met het zureroommengsel fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de gordita’s over de borden. Besmeer met de avocadospread en verdeel de sla, kipreepjes, mais en kidneybonen erover. Serveer met het zureroommengsel en de limoenparten erbij.

combinatietipLekker met een paar druppels tabasco.

Tostada's met mais-kidneybonensalade

Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig