bewaar
Groene gazpacho met avocado en garnalen
Groene gazpacho met avocado en garnalen
bewaar

Groene gazpacho met avocado en garnalen

Koud soepje vooraf? Deze gazpacho met zijn frisse kleur is in 10 minuten klaar.

10 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groene paprika

6

salade-uitjes

2

komkommers

1

eetrijpe avocado

1 teen

knoflook

25 ml

witte wijnazijn

25 ml

traditionele olijfolie

125 g

ijsgarnalen

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Koud soepje vooraf? Deze gazpacho met zijn frisse kleur is in 10 minuten klaar.

Aan de slag

1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder de onderkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken. Snijd de komkommers in stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

2

Doe de paprika, salade-ui, komkommer, avocado, knoflook, azijn, olie en eventueel zout in de blender of een hoge beker. Pureer tot een egale soep. Verdeel de soep over 4 glazen en garneer met de garnalen.

algemeenGazpacho kun je makkelijk meenemen naar een picknick of diner. Maak de koude soep van tevoren klaar, bewaar in de koelkast en neem mee in een thermosfles. Neem de garnalen apart mee in een koeltas.