bewaar
Komkommergazpacho
Komkommergazpacho
bewaar

Komkommergazpacho

Deze komkommergazpacho krijgt frisse pit door radijs en mierikswortel. Ook fijn: je hebt 'm al in 10 minuten op tafel staan.

10 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

1 bos

radijs

1 el

mierikswortel in pot

500 g

Griekse yoghurt

15 g

verse munt

10

ijsblokjes

½ pakje

witte kaas

Dit heb je nodig

  • blender

Deze komkommergazpacho krijgt frisse pit door radijs en mierikswortel. Ook fijn: je hebt 'm al in 10 minuten op tafel staan.

Aan de slag

1

Snijd de ongeschilde komkommers in stukken en doe in de blender.

2

Snijd 1 radijsje per persoon in flinterdunne plakjes en houd apart. Doe de rest in de blender.

3

Voeg de mierikswortel, yoghurt, de helft van de munt en de ijsblokjes toe en blender in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schenk de soep in kommen. Verdeel de kaasblokjes over de soep en leg de plakjes radijs erop.

5

Snijd de rest van de munt in reepjes en strooi over de soep.

combinatietipLekker met jumbogarnalen (bakje 125 g) voor een extra gevulde soep, en ambachtelijk meergranen stokbrood.
algemeenMeng eens 1 tl mierikswortel door 1 el mayonaise: heerlijk op een broodje rosbief.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Komkommergazpacho

Deze komkommergazpacho krijgt frisse pit door radijs en mierikswortel. Ook fijn: je hebt 'm al in 10 minuten op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig