bewaar
Garnalencocktail met avocado, munt en dille
Garnalencocktail met avocado, munt en dille
bewaar

Garnalencocktail met avocado, munt en dille

Deze klassieker is verrassend anders met twee soorten garnalen, munt en avocado.

15 min. bereiden
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

komkommer

7½ g

verse munt

1

sjalot

1

citroen

50 g

zure room

50

mayonaise

15 g

verse dille

125 g

verse cocktailgarnaal

125 g

diepvries gekookte en gepelde garnalen

1

eetrijpe avocado

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Deze klassieker is verrassend anders met twee soorten garnalen, munt en avocado.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot, schaaf plakjes van de komkommer. Snijd alleen de blaadjes van de munt in reepjes. Schep deze om met de komkommer en sjalot.

2

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de ander helft in partjes en houd apart. Meng de zure room in een kom met het citroenrasp, de mayonaise en per 4 porties 1 el citroensap tot een dressing.

3

Houd een paar takjes dille apart voor garnering en snijd de rest fijn. Schep de dille om met de garnalen. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in stukken.

4

Verdeel de komkommer over de glazen. Schep de helft van de garnalen erop. Verdeel de avocado erover en leg de rest van de garnalen erop. Besprenkel met de dressing, garneer met de partjes citroen en achtergehouden dille en serveer.

combinatietipLekker met de saffraanbroodjes (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) of geroosterd bruin brood en boter