Bietengazpacho met serranoham

Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.

775 kcal

10 min. bereiden, 30 min. wachten

3.1/5

(31)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer


2013 nr. 07 - Zin in zomer

Aan de slag

  1. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika, tomaten en bietjes in een blender of hoge beker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap met de tomatenpuree, knoflook en olijfolie in de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Snijd de serranoham in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ham in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep met de serranoham.

  • algemeenWilt u de soep direct serveren? Doe er dan een paar ijsblokjes in.
  • Bieten

    Instructievideo - 04:40 min.

Wat vond je van dit recept?

Bietengazpacho met serranoham

Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig