bewaar
Rode paprika en bietsoep
Rode paprika en bietsoep
bewaar

Rode paprika en bietsoep

15 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

2 el

zonnebloemolie

2 tl

gemalen komijn

2

rode uien

2

rode paprika's

1 bak

gekookte bieten

1 liter

groentebouillon

1 blik

linzen

Aan de slag

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.