Ingrediënten
4 personen
2 el
zonnebloemolie
2 tl
gemalen komijn
2
rode uien
2
rode paprika's
1 bak
gekookte bieten
1 l
groentebouillon
1 blik
linzen
Aan de slag
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Rode paprika en bietsoep

voorgerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijn
2 rode uien
2 rode paprika's
1 bak gekookte bieten
1 l groentebouillon
1 blik linzen