bewaar
Italiaanse kipschotel met broccoli
Italiaanse kipschotel met broccoli
bewaar

Italiaanse kipschotel met broccoli

20 min. bereiden
30 min. oventijd
270waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kipfilet

125 g

mozzarella

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

600 g

pastasaus traditional

1 tl

gedroogde oregano

300 g

spaghetti

800 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in plakjes en de mozzarella in plakken. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Leg de kipfilet dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Pers de knoflook erboven en bestrooi de kip met peper. Schenk de pastasaus erover. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de oregano en peper. Bak de kipschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar. Serveer de kipschotel met de spaghetti en broccoli.

tip

bewaartipJe kunt de kipschotel de avond van tevoren bereiden. Ga op de dag zelf verder bij stap 2. Bewaar de schotel afgedekt in de koelkast.