Spa­ghet­ti met kip-groen­te­saus

Binnen 20 minuten klaar, dus een heerlijk recept voor doordeweeks.

(7) waardeer
hoofdgerecht Binnen 20 minuten klaar, dus een heerlijk recept voor doordeweeks. 4 personen
2 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en snijd de knoflook fijn. Halveer de kipfilets in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Meng met de saus en verdeel over de kip. Verwarm 4 min. op laag vuur met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.

combinatietip:

Lekker met Kalamata-olijven en verse basilicum

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Spaghetti met kip-groentesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met kip-groen­te­saus

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilet

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en snijd de knoflook fijn. Halveer de kipfilets in de lengte.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. op hoog vuur.

4
4

Keer halverwege. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 125 g mozzarella
  • 1 fles AH basis groentesaus gegrilde groenten

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Meng met de saus en verdeel over de kip.

6
6

Verwarm 4 min. op laag vuur met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.

7
7

Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de kip met de saus erop.

combinatietip:

Lekker met Kalamata-olijven en verse basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.