Niçoise met peultjes en tuinerwten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g krielaardappelen
- 4 middelgrote eieren
- 200 g verse peultjes (schoongemaakt)
- 200 g diepvries tuinerwten
- 370 g tonijnstukken in olijfolie
- 250 g cherrytomaten
- 1 rode ui
- 6 el vinaigrette fijne kruiden (fles 500 ml)
Keukenspullen
- magnetron
Advertentie
Bereiden
- Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
- Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.
serveertip:
Lekker met Frans stokbrood.
bewaartip:
Verdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.

Ei koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Niçoise met peultjes en tuinerwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Niçoise met peultjes en tuinerwten
- 500 g krielaardappelen
Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren.
Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.
- 200 g verse peultjes
- 200 g diepvries tuinerwten
Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.
- 370 g tonijnstukken in olijfolie
Laat de tonijn uitlekken.
- 250 g cherrytomaten
- 1 rode ui
Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal.
- 6 el vinaigrette fijne kruiden
Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.
serveertip:
Lekker met Frans stokbrood.
bewaartip:
Verdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.