Ingrediënten
4 personen
500 g
krielaardappelen
4
middelgrote eieren
200 g
verse peultjes
200 g
diepvries tuinerwten
370 g
tonijnstukken in olijfolie
250 g
cherrytomaten
1
rode ui
6 el
vinaigrette fijne kruiden
Dit heb je nodig
magnetron
Aan de slag
Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Niçoise met peultjes en tuinerwten

hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.
bewaartip:Verdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.
serveertip:Lekker met Frans stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g krielaardappelen
4 middelgrote eieren
200 g verse peultjes
200 g diepvries tuinerwten
370 g tonijnstukken in olijfolie
250 g cherrytomaten
1 rode ui
6 el vinaigrette fijne kruiden
Dit heb je nodig
magnetron