bewaar
Gnocchi met basilicum en tomaat
Gnocchi met basilicum en tomaat
bewaar

Gnocchi met basilicum en tomaat

15 min. bereiden
464waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

amandelschaafsel

6 el

traditionele olijfolie

1 kg

gnocchi

2 tenen

knoflook

400 g

wilde spinazie

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

20 g

verse basilicum

100 g

Pecorino Romano

250 g

cherrytomaten

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ⅔ van de olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee.

3

Scheur de baslicumblaadjes in stukken en rasp de Pecorino Romano. Schep het basilicum, ⅔ van de Pecorino en gnocchi door de spinazie. Halveer de tomaten en voeg toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.

variatietipVervang voor een extra hartig accent het amandelschaafsel eens door 2 el kappertjes.