bewaar
Bloemkool met groene paprika
Bloemkool met groene paprika
bewaar

Bloemkool met groene paprika

15 min. bereiden
30 min. wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

bloemkool

2

groene paprika's

1 bakje

koriander

1 bakje

basilicum

4 el

rodewijnazijn

4 el

extra vierge olijfolie

100 g

blanke rozijnen

2 el

olijfolie

1 bakje

hazelnoten

1 zak

rucola

1 pakje

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de bloemkool in plakken van een 1/2 cm. Snijd deze fijn met een keukenmes of in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd de paprika en kruiden zo fijn mogelijk met een keukenmes of in de keukenmachine. Voeg het paprikamengsel met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Voeg peper, eventueel zout en de rozijnen toe. Laat afgedekt 30 min. staan.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de witte kaasblokjes en noten erover. Lekker met meergranen stokbrood.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.