bewaar
Aspergetortilla
Aspergetortilla
bewaar

Aspergetortilla

Deze tapas mag niet ontbreken tijdens een Spaanse avond, en hij smaakt ook heerlijk bij de borrel.

45 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vastkokende aardappelen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

500 g

verse groene asperge

2 el

water

6

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Deze tapas mag niet ontbreken tijdens een Spaanse avond, en hij smaakt ook heerlijk bij de borrel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel en ui op middelhoog vuur 8 min. Voeg peper en zout toe, schep regelmatig om.

2

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Snijd de onderste helften in stukjes van 1 cm. Voeg de stukjes toe aan het aardappel¬mengsel en bak 3 min. mee.

3

Klop de eieren los met het water en peper en eventueel zout. Duw het aardappelmengsel een beetje aan en schenk het ei erover. Leg de rest van de asperges er in een cirkel op. Zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat het ei in 20 min. stollen.

4

Keer de tortilla met behulp van een bord en bak op laag vuur nog 4 min. Serveer met de aspergecirkel aan de bovenkant. De tortilla is zowel warm, lauw als koud lekker.

tip

bereidingstipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm eventueel voor serveren 3 min. in de magnetron op 500 watt.