bewaar
Geraspte aardappelkoekjes
Geraspte aardappelkoekjes
bewaar

Geraspte aardappelkoekjes

35 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

vastkokende aardappel

1

ui

4 takjes

diepvries peterselie

2 el

tarwebloem

1

middelgroot ei

4 el

traditionele olijfolie

4 el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • rasp

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de ui, peterselie, bloem en ei. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de olie met boter in een ruime koekenpan op hoog vuur. Leg telkens 4 porties aardappelmengsel in kleine bergjes in het hete vet. Druk de bergjes met een lepel plat en bak in ca. 4 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.

Hoe moet ik raspen?

Instructievideo - 01:38 min.