bewaar
Biefstukreepjes met komijn en paprika
Biefstukreepjes met komijn en paprika
bewaar

Biefstukreepjes met komijn en paprika

20 min. bereiden
30 min. wachten
57waarderingen

Ingrediënten

300 g

biefstuk

2 el

oestersaus

3 el

sojasaus

3 el

Thaise zoete chilisaus

3 tenen

knoflook

2 tl

sesamolie

1 el

komijnzaad

1 pak

notenrijst

1

rode paprika

1

groene paprika

2 el

arachideolie

2 schaaltjes

taugé

Aan de slag

1

Snijd de biefstuk in plakjes en doe in een kom. Meng de oestersaus, sojasaus, chilisaus, knoflook, sesamolie en het komijnzaad en schenk over de biefstuk. Schep om en laat 30 min. marineren.

2

Kook aan het eind van de marineertijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.

4

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de paprika 1 min. Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak 2 min. Voeg de taugé toe en bak 1 min. mee. Schep de rijst in 4 kommen en leg de biefstukreepjes met de groente erop.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.