bewaar
Kung po beef
Kung po beef
bewaar

Kung po beef

20 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

600 g

sperziebonen

2 el

Oosterse wokolie

1 schaal

naturel runderreepjes

1

groene paprika

4 el

hoy sin saus

2 el

rijstazijn

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schenk de hoy sin saus en rijstazijn erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper.

3

Giet de sperziebonen af en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst met het rundvleesmengsel en de bonen over 4 kommen. Lekker met wat grof­gehakte cashewnoten.

tip

algemeenBesprenkel de sperziebonen met 2 tl sesamolie (flesje 250 ml) en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad (bakje 100 g) voor een extra rijk oosters aroma.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.