bewaar
Beef burrito
Beef burrito
bewaar

Beef burrito

Je kunt een burrito vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij raden je toch echt deze variant aan.

30 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

330 g

bruine bonen in pot

1

ui

1

groene paprika

100 g

belegen kaas

½ krop

krop ijsbergsla

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

350 g

runderreepjes

8

tortillawraps

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Je kunt een burrito vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij raden je toch echt deze variant aan.

Aan de slag

1

Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Laat de bruine bonen uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in reepjes.

2

Verhit 1/3 van de olie in een pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de komijn, de bonen en 3 el water toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes 3 min. op hoog vuur bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Pureer de bonen met de staafmixer. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Houd warm op laag vuur. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Bestrijk de wraps met de bonenpuree. Verdeel de runderreepjes, de kaas, de zure room en de sla erover. Klap steeds één kant van de wraps gedeeltelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen tot burrito's.

tip

algemeenSnijd de rest van de ijsbergsla ook in reepjes en meng met 1 uitgelekt blik maiskorrels (300 g) en 3 el sladressing knoflook (fles 270 ml). Serveer de salade bij de beef burrito.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.