bewaar
Superroereieren
Superroereieren
bewaar

Superroereieren

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

witbrood

8 tl

olijfolie extra vierge

4 el

mierikswortel in pot

120 g

gerookte zalm

1

citroen

4

mini augurken

4 el

yoghurt 0% vet

6

middelgrote eieren

1 el

traditionele olijfolie

½ bakje

verse dille

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Rooster het brood in een broodrooster of gebruik een grillpan. Besprenkel de geroosterde sneetjes met extra vierge olijfolie en bestrijk ze met de mierikswortel. Bedek 4 sneetjes met de zalm en knijp er een beetje citroensap over. Leg de andere sneetjes erop en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Leg ze in de oven om ze warm te houden.

2

Snijd de augurkjes heel klein en meng met nog wat citroensap door de yoghurt. Breek de eieren boven een kom, voeg peper en zout toe en roer ze los. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur, doe er wat olijfolie in, schenk de eieren in de pan en roer rustig door met een spatel.

3

Snijd de dille heel klein en roer bijna alles door het ei. Haal de pan na een paar min. van het vuur als het ei zijdezacht en nog net niet helemaal gaar is. Schep de yoghurt in het midden en bestrooi met de rest van de dille. Serveer het roerei met de in soldaatjes (dunne repen) gesneden broodjes en een knapperige salade.

tip

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Roerei maken

Instructievideo - 01:12 min.