bewaar
Daisy's ontbijtyoghurt
Daisy's ontbijtyoghurt
bewaar

Daisy's ontbijtyoghurt

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

peren

2

perziken

2

gedroogde abrikozen

30 g

lichte basterdsuiker

4 bolletjes

stemgember

1 klein

kaneelstokje

25 g

pecannoten

15 g

gedroogde cranberry's

paar

gemberkoekjes

500 ml

hangop

Aan de slag

1

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Halveer de perziken en abrikozen en snijd in kleine stukken. Doe het fruit met de suiker, stemgember, het kaneelstokje en een scheut water in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook.

2

Zet het vuur laag en stoof ca. 10 min. of tot het fruit zacht maar nog niet kapot gekookt is, en het sap is ingekookt tot siroop. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

3

Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten een paar minuten of tot ze knapperig zijn. Schep ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg de cranberry's toe en verkruimel de koekjes erover.

4

Verdeel de hangop over 4 kommetjes, schep er wat fruit over en bestrooi met de notentopping.

algemeenGebruikt u perziken of abrikozen uit blik, roer ze dan pas vlak voor serveren door de peer.